Contacteer ons

 cases

Tessenderlo Group

expertise: technologie communicatie

solution: concept / strategie

terug

Tessenderlo Chemie is een Belgisch bedrijf uit de chemische sector. Het bedrijf ontstond in Tessenderlo en vormt nu officieel de Tessenderlo Group. De groep is een internationaal chemieconcern en is actief op het gebied van voeding, landbouw, waterbeheer en efficiënt gebruik en hergebruik van natuurlijke grondstoffen.

De uitdaging
De interne communicatie bevorderen binnen Tessenderlo Group om een mogelijkse negatieve perceptie te counteren met een positieve boodschap.

De hands-on aanpak
Voor de Tessenderlo Group werkten we een aantal interne affichecampagnes uit tussen 2011 en 2013. In juni 2011 mochten we een campagne uitwerking die de merge van de pvc en chloor-activiteiten met een sterke Europese speler in een positief daglicht wilden plaatsen. We vergelijken ze daarom met Europese helden die ooit op nummer 1 gestaan hebben.

In 2013 werd een veiligheidsdoelstelling gemaakt die de arbeidsongevallen binnen de groep moest reduceren tot ‘0’ in 2017. Hiervoor werd het label ‘ZERO17’ gecreëerd. Om de werknemers binnen Tessenderlo Group bewust te maken over welke veiligheidsmaatregelen extra onder de aandacht gebracht moeten worden werd een affichecampagne uitgewerkt. De shoot die hiervoor moest gebeuren werd gedaan met werknemers zelf die als model fungeerden. De weerspiegeling naar de persoon op de foto’s was op die manier erg groot.

meer cases

alle cases

connecteer met abonnees en schrijf je in voor onze nieuwsbrief