Contacteer ons

 cases

Teseum

expertise: musea promotion

solution: webdesign / web development / branding

terug

De religieuze kunstschat van Tongeren is ronduit uniek. In het Teseum schittert hij in al zijn pracht. Het museum lokt bezoekers met een multimediagids die interessante info deelt in de vorm van boeiende verhalen. De tours zijn zowel voor jong en oud.

Uitdaging:
De uitdaging voor Teseum bestond erin de volstrekt unieke identiteit in een nieuw en aantrekkelijk jasje te stoppen. Er was voornamelijk nood aan een nieuw logo en een nieuwe huisstijl die de juiste mix bevatte van serieux, originaliteit en speelsheid. Een nieuwe website hadden ze ook nodig, eentje met precies voldoende informatie – niet te veel – in combinatie met aanlokkelijke visuele ondersteuning.

Hands-on aanpak
Voor Teseum gingen we om te beginnen aan de slag met een nieuwe website. Dit heeft geresulteerd in een volledig nieuwe huisstijl, webcontent, webrubrieken en een digitale beeldbank waar bezoekers de collecties online kunnen bezoeken. Over elk museumstuk kan praktische info verkregen worden zoals de locatie, datering, stijl, afmetingen enz. Een ideale manier om digitaal te reizen doorheen de middeleeuwse geschiedenis van Tongeren. Dat Teseum een museum is voor de klein en groot is hier zeker duidelijk gemaakt. Zo is er een rubriek met gerichte info toegevoegd voor de verschillende doelgroepen: kids, jongeren, groep, met de klas.

Effectiviteit
De lancering was een groot succes wat resulteerde in jaarlijks tienduizenden bezoekers die nu hun weg naar Tongeren vinden.

meer cases

alle cases

connecteer met abonnees en schrijf je in voor onze nieuwsbrief