Contacteer ons

 cases

Regionaal Landschap Kempen en Maasland VZW

expertise: toerisme communicatie

solution: concept / design

terug

Het Regionaal Landschap Kempen en Maasland in het noordoosten van Limburg bestaat uit de grenzeloze landschappen van de Hoge Kempen, de Maasvallei en het Kempen~Broek. Het Regionaal Landschap Kempen en Maasland is het grootste brok natuur- en bosgebied van Vlaanderen.

In 2012 stond RLKM in voor de hele organisatie van het Europarc Conference, een Europees Congres voor alle Europese regionale landschappen.

Project in de kijker:
Herinrichting van de Maas

Sinds jaar en dag verzorgt Hands de communicatie van Regionaal Landschap Kempen-Maasland (RLKM). Onze grafisch ontwerper Christina kent het gebied ondertussen op haar duimpje en die ervaring heeft haar geholpen om een technisch hoogstandje te realiseren. Voor de nieuwste B2B-brochure moest ze cijfers en veranderingen in beeld brengen omtrent de herinrichting van de Maas. Een simpele grafiek of een lijstje met bullet points? Nee, hoor! Christina nam potlood en papier en begon zelf te tekenen. De vereisten van RLKM waren dan ook zo specifiek dat een gewoon stockbeeld nooit zou voldoen. Ze integreerde alle landschapskenmerken in de tekening en presenteerde de cijfers op een originele en dynamische manier. Het resultaat zie je hierboven. Niet alleen RLKM was in de wolken, ook wij zijn supertrots! Hands in the air voor Christina!

De uitdaging
In 2012 maakte Hands voor de eerste maal kennis met het Regionaal Landschap Kempen en Maasland vzw. Toen door een gunning van de percelen voor Kempen-Broek en RLKM binnen het toenmalige bestek voor het opmaken van de lay-out van diverse publicaties.

Dat jaar werd extra ge¬kruid toen Hands de huisstijl rond de Europarc Conference 12 mocht uitwerken. De opzet was een eigen identiteit creëren waar toch een link werd gemaakt met de overkoepelende entiteit van het Europarc Conference én met het Regionaal Landschap Kempen en Maasland.

De hands-on aanpak
Naast het ontwikkelen van een logo, baseline en stijlelementen stond Hands ook in voor de vertaling van deze elementen naar de vereiste communicatiedragers zoals uitnodigingen, postkaarten, roll-up banners, vlaggen en het design van de website voor het Europarc Conference 2012.

Bovendien is Hands vanaf 2015 voor de komende 4 jaar be¬noemd voor alle uitwerkingen van RLKM. Hands is onder¬tussen kind aan huis en heeft ze zich perfect eigen gemaakt aan alles wat natuur, erfgoed en cultuur aangaat binnen de landschappen van RLKM.

meer cases

alle cases

connecteer met abonnees en schrijf je in voor onze nieuwsbrief