Contacteer ons

 cases

PXL Hogeschool

expertise: toerisme communicatie

solution: concept / design

terug

Een fusie tussen PXL hogeschool en Hands

PXL Hogeschool is een hogeschool in Belgisch Limburg, verdeeld in negen departementen, met diverse campussen verspreid over de gemeenten Hasselt, Genk en Diepenbeek. De school investeert in de toekomst door het aanbieden van kwaliteitsvol onderwijs, onderzoek en dienstverlening.

De uitdaging

PXL hogeschool is het resultaat van de fusie van de PHL en Xios. Die fusie werd op het veld in sneltempo doorgevoerd. Met als gevolg dat er ook dringend nood was aan een nieuw en onderscheidend imago. Een hip imago dat tegelijk wijst op de funfactor maar ook op het leeraspect. Met ‘from scratch’ op te bouwen huisstijl, een nieuw logo én aangepaste communicatieproducten…

De hands-on aanpak

Hands ging voor een jeugdige en dynamische beeldvorming, een beeld van studenten die meedenken en mee handelen. Van signalisatie over opleidingsfolders en briefpapier tot advertenties. Zelfs de creatieve invulling van acties naar diploma- uitreiking, het ontwerp van gadgets voor goodiebags, de opmaak en het scenario van filmpjes voor het personeelsevent … kwam op het bord van Hands terecht. Dit resulteerde in een coherent aangehouden stijl die de hele communicatie kenmerkt. Tot in de signalisatie in de gebouwen. Ook het logo werd onder handen genomen: het hartje in de P van het logo verwijst prominent naar het Limburg-logo dat in de provincie is uitgegroeid tot een vertrouwd icoon.

meer cases

alle cases

connecteer met abonnees en schrijf je in voor onze nieuwsbrief