Contacteer ons

 cases

KMSKA

#concept #design #museapromotion

expertise: musea promotion

solution: concept / design

terug

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) is een museum van Europese topklasse. Het beheert een topcollectie beeldende kunst uit de Zuidelijke Nederlanden van de 14de tot de 20ste eeuw. De schoonheid en de achtergrond van die internationale pareltjes deelt het museum met verhalen op mensenmaat die verwonderen, verrijken en verbinden.

De uitdaging
De opdracht die Hands uitvoerde voor het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen kunnen we omschrijven als het in beeld houden van een gesloten kunstcollectie.
Het KMSKA begint momenteel ‘proef te draaien’ met een testpubliek na ingrijpende verbouwing met moderne strakke museumruimtes. Intussen moest er met ingehouden trom wel verder gecommuniceerd worden.

Hands-on aanpak:
Hands benutte die beperkte speelruimte maximaal met enkele originele ideeën. Dat alles in een stijl die de nieuwe strakke witte binnen-architectuur verzoent met de kleurenrijkdom van een Rubens, Van Eyck, Ensor of Magritte. Meest opvallend was de prachtig verlichte gevelbekleding tijdens de werken aan de buitengevel. Maar even doeltreffend zijn misschien de originele koelkastmagneten met fragmenten van meesterwerken die nu Vlaamse huiskamers sieren.

Enkele concrete uitwerkingen:
Een B2B brochure, kleurrijke bestickering voor bestelwagens, een digitale nieuwsbrief, een sjabloon voor sociale media… tot herkenbare mondmaskers toe.

meer cases

alle cases

connecteer met abonnees en schrijf je in voor onze nieuwsbrief