Contacteer ons

 cases

E.S. Tooling

expertise: technologie communicatie

solution: concept / strategie

terug

E.S. Tooling is een expert in het produceren van fijnmechanische onderdelen voor talrijke toepassingen in de automotive en medische sector, maar ook in de ruimtevaart. Zo vliegen er al wat componenten van hen rond op Mars 😉 Daarnaast houdt het E.S. Tooling zich bezig met de aanmaak van prototypes. Kwaliteit en precisie zijn bepalend voor de identiteit.

Uitdaging

Voor E.S. Tooling was de uitdaging duidelijk: een sterke positionering in de competitieve technologiemarkt om zo de concurrenten in de schaduw te stellen. Een verfrissing van de huisstijl was ook aan de orde.

Hands-on aanpak

We vertrokken met onze High 5 Workshop om meer informatie te verkrijgen over de bedrijvigheid, waarden, bedrijfscultuur, toegevoegde waarden, doelstellingen, gewenste communicatievorm, … Hieruit distilleerden we een duidelijke positie. De USP die uitgespeeld zou worden is de nauwkeurigheid van hun werk. Dit kwam tot uiting op verschillende kanalen aan de hand van de baselines: ‘INTERGALACTIC PRECISION’ & ‘driven by precison’. We gingen vervolgens aan de slag met de finale corporate branding, die in een mooie huisstijl gegoten werd. We vertaalden dit in een nieuwe website, contentplan, brochure, sociale mediaplan en recruteringsplan.

Visuele uitwerkingen

  • Oud vs nieuw logo
  • Brochure
  • Posts
  • website

meer cases

alle cases

connecteer met abonnees en schrijf je in voor onze nieuwsbrief