Contacteer ons

 cases

Cyclis

expertise: B2B communicatie

solution: full marketing services support

terug

Cyclis is een innovatief fietslease-bedrijf dat samenwerkt met lokale fietswinkels om werknemers binnen België aan hun droomfiets te helpen. Hun fietsplan loopt op wieltjes dankzij een innovatieve tool voor zowel werkgever als werknemer om hun lease zelf te beheren.

De uitdaging
Alle pijlen waren gericht op de volledige ondersteuning & begeleiding in de marketing & communicatie van Cyclis met als doel meer leads te genereren en zo uiteindelijk meer contracten te behalen. Ook was het creëren van een community-feeling essentieel.

De hands-on aanpak
Hands’ insteek was van aanvang af om verder te bouwen op de successen van de afgelopen jaren en om marketinginvesteringen te optimaliseren voor meer resultaat. Op strategisch vlak lag de focus op de verovering van de Vlaamse markt en op het zetten van de eerste stappen in Nederland. Dit werd mogelijk gemaakt door in te zetten op klantretentie en up-selling bij bestaande klanten. Ook werd ingespeeld op het aanwakkeren van het verlangen bij particulieren naar een eerste leasefiets, zodat zij op hun beurt gaan fungeren als ambassadeur bij hun HR.

In wekelijkse overlegmomenten werden de dagelijkse marketingacties overlopen met aandacht voor sociale media (advertising), Google advertising, marketingautomatisering, onderhoud van de website, grote campagnes die gemiddeld 3 x per jaar plaatsvinden… Tijdens de maandelijkse overlegmomenten werden de strategische doelstellingen voor korte en lange termijn vastgelegd. Via die overlegrondes bedachten we originele acties om de concrete doelen te behalen. In dit proces werden meerdere personen van ons dedicated Hands-team betrokken namelijk: strateeg, account manager, designer, copywriter, websiteontwikkelaars, community manager, digital marketeer. Allemaal samen voor het beste resultaat!

Effectiviteit
Hard work pays off. Dit klopt volledig! De teller van het aantal contracten ging met maar liefst 20% naar omhoog binnen het jaar.

Visuele uitwerkingen
#ikfietsnaar het werk-campagne
#starttobikeagain-campagne
nieuwe website
‘Happiest Place to Bike’ certificaat
social media

meer cases

alle cases

connecteer met abonnees en schrijf je in voor onze nieuwsbrief