Contacteer ons

 cases

Adlex advocaten & bemiddelaars

expertise: B2B communicatie

solution: rebranding / positionering / content marketing

terug

Adlex advocaten & bemiddelaars is een ondernemend, toonaangevend, multidisciplinair advocatenkantoor. Zijn advocaten leveren advies en bijstand bij juridische vragen en conflicten. Het kantoor treedt op voor ondernemingen, overheden en particulieren en hanteert hierbij hoge professionele en ethische waarden.

De uitdaging
Adlex Advocaten werd in een nieuw jasje gestopt. Beter nog, in een hippe vest die het bedrijf een jongere en dynamischere look bezorgt. Deze aantrekkelijkheid wil Adlex ook uitstralen als werkgever. Uitgangspunt was ons strategisch ‘insight’ om de misperceptie over advocatuur – onbereikbaar en conservatief imago – te ontkrachten door in te zetten op toegankelijkheid, een persoonlijke aanpak en kennisdeling. Hiervoor is het noodzakelijk om top-of-mind awareness te creëren bij de doelgroep. Ook was het genereren van meer kwalitatieve leads & organische instroom van potentiële medewerkers essentieel. Zowel branding als (online) profilering moesten naar een hoger niveau gebracht worden.

Hands-on aanpak
In een voortraject betrokken we de hele raad van bestuur om het branding- en positioneringstraject te doen landen. Adlex advocaten & bemiddelaars bestaat 40 jaar en we kozen bewust voor een evolutie, eerder dan een revolutie in het merk. We evolueerden naar een jonger imago waar toekomst en verleden in elkaar vloeien. We ontwikkelden een nieuwe website en zetten een complete contentstrategie op. Daarin brachten we structuur met inhoudelijk sterke en vlottere insteken, content-rubrieken, strakke designs en continue opvolging en bijsturing zodat er rust kwam in de hele marketing- en communicatieflow. Op deze manier wisten we Adlex te positioneren als een jonger, toegankelijker advocatenkantoor met een sterke basis van ervaring en expertise.

Effectiviteit
Een sterke stijging in het aantal spontane sollicitaties en de organische groei van het aantal dossiers tonen duidelijk dat de inspanningen geloond hebben.

Visuele uitwerkingen
website
sociale media
brochure
nieuwsbrief

meer cases

alle cases

connecteer met abonnees en schrijf je in voor onze nieuwsbrief